Изложение „Европа за нас” събира заедно всички оперативни програми в България

В периода 16-18 юни 2012 г. пред Националния дворец на културата в София ще се проведе специализирано изложение „Европа за нас“, което ще събере заедно всички оперативни програми в България.

Инициативата, която се провежда за втора поредна година, е под патронажа на министъра по управление на средства от Европейския съюз Томислав Дончев. Организатор на събитието е Българският икономически форум, а съорганизатори са Представителството на Европейската комисия в България и Столична община.

В рамките на изложението със свой информационен щанд ще участват всички оперативните програми, включително и Програмата за развитие на селските райони и Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“.

Всеки посетител ще има възможност да разгледа информационни материали на отделните европейски програми и да се запознае с актуалните и предстоящите възможности за кандидатстване за финансиране с европейски средства. На разположение на гостите ще бъдат и представители на Управляващите органи и Междинните звена на програмите, които на място ще предоставят допълнителна информация и ще отговарят на въпроси.

Тридневното събитие ще включва освен шатри, официално откриване и дискусионен форум, който е предвиден за последния ден, 18 юни 2012 г. Темата на форума е „Научени уроци от настоящия програмен период“ и в него на въпросите на присъстващите ще отговарят представители на всички Оперативни програми, Програмата за развитие на селските райони и Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“, Програмите за трансгранично сътрудничество и др.

Събитието ще бъде съпроводено от интересни и забавни сценични прояви, както и с много изненади за публиката.

Входът е свободен, моля заповядайте!